Skip to content


Laudă Mielului Suceava

Zilele acestea am slujit alături de un cor bărbătesc nou format în zona Bucovinei. Deşi nu sunt expert în domeniul muzicii, dar intersectându-mă adesea cu diferite grupuri corale, cred că prin slujirea acestuia bisericile evanghelice vor fi mai îmbogăţite pe plan muzical. Pentru a vă forma şi dumneavoastră o părere urmăriţi linkul.

 

La slujirea în cauză, pe lângă fraţii din grupul Laudă Mielului Suceava (foto), au fost prezenţi şi fraţi din Bihor, studenţi la Universitatea Emanuel, membri ai aceluiaşi cor. Fiind interesat de proiectul lor de slujire am primit prezentarea de mai jos, pe care v-o prezint şi dumneavoastră cu permisiune autorului:

Pentru că Domnul nostru Isus Hristos merită toată slava, aici pe pămînt şi sus în ceruri, şi pentru că acelor ce se numesc copii ai Săi le şade bine cîntarea de laudă, ne-am gîndit că L-am putea lăuda în cadrul unui cor bărbătesc…Aşa a luat naştere grupul coral bărbătesc Laudă Mielului din Suceava. Format din 17 persoane adunate din mai multe localităţi ale judeţului, Laudă Mielului se doreşte a fi un nou prilej de adorare şi proclamare a puterii sîngelui Celui care ne-a dat viaţa din belşug. Fraţi şi tineri din Vicov, Falcău, Bivolărie, Bilca, Rădăuţi, Suceava, Bosanci, Ipoteşti, Cîmpulung, Fălticeni şi Marginea, ne-am întîlnit pentru prima oară în data de 2 octombrie, cînd îndemnaţi de Duhul lui Dumnezeu, ne-am lăsat călăuziţi de chemarea la care cu toţii simţim că am fost chemaţi: aceea de a-L lăuda cu tot ceea ce ne-a dat în dar. Dirijorul, pianistul şi iniţiatorul acestui cor este fratele David Croitor, totodată dirijor al corului mixt al Bisericii Maranatha, Suceava. Fratele Croitor şi-a pus în slujba lui Dumnezeu darul deosebit cu care Acesta l-a înzestrat. El va conduce timpul de repetiţie şi slujirea în locurile în care vom fi prezenţi de acum înainte.

Prima noastră întîlnire a fost un moment în care ne-am putut cunoaşte şi în care am trasat clar care ne sunt obiectivele: dorim să ne întîlnim, cu ajutorul Domnului, în fiecare lună pentru repetiţii şi atît cît va mai ţine timpul de libertate – dorim să facem misiune prin cîntare. De aceea, cerem sprijin în rugăciune din partea tuturor celor care doresc să fie părtaşi la „această lucrare bună” pe care a început-o Domnul cu noi. Această primă întîlnire s-a fructificat prin participarea la serviciul divin din Biserica Baptistă Maranatha din Suceava, în data de 31 octombrie, timp binecuvîntat în care L-am lăudat pe Domnul pentru ceea ce este, pentru ceea ce ne-a promis că ne va da atunci cînd îl vom vedea şi pentru jertfa de la Golgota.

Ideea acestui cor bărbătesc aparţine fratelui Sami Perlipceanu, dirijorul corului bărbătesc Laudă Mielului din California. Acesta din urmă este format din fraţi români din America, care şi-au pus la dispoziţia Domnului timpul lor şi darul minunat al cîntării. Asemenea lor, şi noi dorim să aducem o jertfă frumos mirositoarea înainte Tatălui Ceresc şi dorim ca El să lucreze în vieţile celor care ne vor asculta!

Domnul să fie lăudat şi prin cîntarea noastră!

Share

Posted in Reacţii, Realitate.

Tagged with .


5 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. dan says

  Am deosebita bucurie de a canta in acest cor si totodata sunt multumitor Domnului pentru darul pe care l-a pus in David si pe care il foloseste pentru slava Domnului si pentru raspandirea evangheliei pentru cei care au nevoie de El:
  Multumim Ionut pentru cuvintele de incurajare, iar laudele sa fie aduse Mantuitorului nostru Isus.
  “tot ce are suflare sa laude pe Domnul”

  • ionut says

   Aşa să vă ajute Dumnezeu!

 2. corist says

  Fiind si eu parte a corului LAUDA MIELULUI, avand aceasta onoare din partea DOMNULUI sa cant lauda LUI, o lauda pe care DOAR EL O MERITA, nu imparte SLAVA cu nimeni si dorinta noastra a coristilor si deopotriva si a dirijorului este sa nu stirbim cu nimic SLAVA LUI DUMNEZEU prin aceasta umila slujire. SLAVA LUI pentru oportunitatea de a slujii.

  • ionut says

   Să vă binecuvinteze Dumnezeu în slujirea ce-o făceţi!
   Într-adevăr, slava este doar a Unuia!

Continuing the Discussion

 1. Cum am petrecut sfârşitul lumii? – Ionut Amateesei linked to this post on November 22, 2011

  […] o ”petrecere cu cântec”, fondul muzical a fost asigurat de corul bărbătesc Laudă Mielului Suceava, (foto mai sus) dirijat și acompaniat de David […]Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.