Skip to content


Dicţionar de neologisme vechi (2)

Radio stanţa vă poate afecta grav sănătatea financiară. Despre ce e vorba? Despre nimic altceva decât despre utila și faimoasa stație radio, întâlnită pe mai toate mașinile românilor. Ceea ce poate fi binecuvântare în țară, la trecerea frontierei se poate transforma în blestem pecuniar. Prezența ei atrage tocmai privirile celor de care te fereai mai tare. De ce? Legea Ucrainei interzice montarea stațiilor radio pe mașini.

Rachiu? Buzele ce rostesc asemenea glăsuire sunt echipate cu o pereche de nări iscoditoare şi doi ochi placizi. Nu, nu e vreun chelner ce-amuşină bacşişul, ci tocmai omniprezentul miliţian. Pentru un eventual adept al lui Bachus lucrurile se complică! La cererea domnului cu epoleţi va trebui să sufli din toată inima în faţa dumnealui. N-are rost să te mai gândeşti la apă de gură, periuţă de dinţi şi alte chestii anexe. Pur şi simplu sufli! În caz de prablem, doar 100 de evro te mai scapă.

Zapravnă e sinonim românescului Peco. Repet, ca şi în postarea precedentă, nu alimentaţi la întâmplare! Ieftinul îi scump şi de data aceasta! În topul preferinţelor personale (şi nu numai), WOG e de departe cel mai bun. Am înţeles că marfa ar aduce-o din Belarus? Pe locul doi ar fi Shell. Dezavantajul e că zapravnele lor îs foarte rare. Pe locul trei ar urma Lukoil.  În rest, riscaţi să cumpăraţi apă de Budineţ.

Holodilnicul poate fi un bun depozitar pentru sudac, baboi şi alte lucruri date spre nimicire. Dacă holodilnicul e balan, atunci lucrurile sunt mai limpezi şi mai specifice. Vorbim despre un frigider alb, în care pot coabita două cunoscute specii de peşti: şalăul şi bibanul. Şi apropo! Dacă tot suntem la acest capitol, nu refuzaţi şuba (o specialitate ce conţine peşte) şi nici şaşlâcul. Apoi, dacă ştiţi din timp că mergeţi la cineva la masă, e bine să nu fi mâncat măcar vreo două zile înainte. Şi asta doar pentru a gusta din toate!  😉 Prietenii ştiu de ce!


Share

Posted in Random, Realitate.

Tagged with .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.