Skip to content


Și baptiștii greșesc câteodată?

Am fost la oraș. Am parcat Passatul, am trântit portiera  și-am pornit grăbit spre Orso Bruno. Aveam întâlnire cu soția! Din mers mai arunc o privire peste umăr spre mașina-mi de vârstă adolescentină.

Fac doi pași și înlemnesc apoi!  Pe loc m-am fâstâcit… Mă luase cu amețeli. O lăsasem puțin cu ”botul” în drum, roțile privind bănuitor spre trotuarul advers. În secunda doi am plonjat în scaunul șoferului rectificând poziția nevinovatului autoturism.

Ce-mi veni? Recent un confrate și-a făcut abonament la distinsul Monitor de Suceava. Să nu fiu greșit înțeles! Respectivul a devenit abonatul publicației după ce aceștia au monitorizat, de la funetră, o intersecție din Cetatea Sucevei, considerându-l vinovat de blocarea traficului pentru 15 sau 20 de minute. Păcat capital după unii aflați în criză de subiecte reale, serioase și de consistență scontată. În fine!

De când cu necazul omului, scuip în sân și suflu în iaurt!

Faza în sine m-a amuzat la început. Am recunoscut mașina și-am zâmbit amuzat, nu de banalitatea situației, ci provocat de cei ce puseseră mâna pe-un suculent subiect. Era clar că fotografiile și filmulețul sufereau de-o hibă majoră: lipsa contextualizării! De folos ar fi fost un material cu situația da capo al fine.

Pentru a confirma consistența subiectului și, parcă, pentru a demonstra subsemnatului gravitatea situației,  domnul Sergiu Rusu îi taie a doua zi calea pastorului cerând explicații. Răspunsul? Reporterului i se dă ignore, fiind presupus de-o farsă.

Comentariile sunt jenante și excelează la capitolul penibil, dar de înțeles ținând cont de context. Acuza inițială este aproape ignorată, preferându-se una mai proaspătă și mai fotogenică.

Cert e că pastorul e acuzat public de driblarea adevărului, mai specific, de minciună!

Pentru câteva ceasuri Suceava Evanghelică s-a întrebat ce ar trebui să facă pastorul. Misterios, articolul a fost retras, dar au apărut altele mai târziu pe blogul România Evanghelică.

Personal l-am contactat telefonic pe pastorul Viorel Candrianu, fiind evident interesat de situație, ținând cont de acuzele ce se aduc unui lider baptist sucevean.

Acesta are o explicație!

Problema este că acuzele s-au făcut public și explicația nu!

Soluția? Pastorul să-și prezinte public versiunea! Și dacă domnul Sergiu Rusu este obiectiv, ar putea fi de folos în privința aceasta. Sau dacă nu, un blog de notorietate evanghelică, la alegere!

Apoi mai discutăm!

 

 

 

Share

Posted in Reacţii, Realitate.

Tagged with , , , .


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Ilie Bledea says

    Nu numai cateodata ci destul de des.

    • ionut says

      Şi să vreau să te contrazic n-aş putea. Dar e un semn de normalitate, nu?Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.