Skip to content


Evandalizarea

Evandalizarea este acel procedeu prin care se distruge nejustificat, adesea inconștient, înțelesul unui text sacru.

Cum se procedează?

Unul sau mai mulți tipi descind în cadrul unei manifestații evanghelistice anunțate și autorizate în prealabil.

Acolo înșfacă textul sacru, îl iau la palme, îl trântesc de pământ, se suie cu bocancii pe el și apoi, în șuturi, îl urcă în duba cu prejudecăți.

Cu politraumatisme și tumefieri, este dus la secție, urmând ca benevol  să declare în fața tuturor ceea ce niciodată n-a intenționat.

În cadrul unei proceduri evandalistice se folosesc cel mai adesea lacrimogene, electroșocuri, fumigene și chiar metode de manipulare.

Toată tărășenia poate dura până la un ceas sau chiar mai mult, are o notă oficioasă și apare, de obicei, în primele luni ale anului.

Atenție! A nu se confunda cu Evanghelizarea!

Share

Posted in Random, Reacţii.

Tagged with .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Dan says

    Frumoasa descriere! Intradevar evandalizarea este o metoda ,,dulce” de a ,,evangheliza”, si este folosita foarte des in ultima vreme. Partea dureroasa e ca ne inselam atunci cand vedem ca evandalizarea pare sa ,,aduca rod”. Problema e ca aceste roduri ,,lacrimogene” create prin manipulare ,,sentimentala” sau ,,atac la ,,corason”, aduc mai multe probleme spirituale decat roade. In final evandalizarea aduce membrii in bisericile locale (dar rareori si in Biserica adevarata), si vin la pachet cu destule probleme, care sa duca la certuri in biserica….Bine ar fi daca am recurge la metodele biblice de evanghelizare si sa renuntam la envandalizare.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.