Skip to content


Noe și imaginația (altora)

Doar un dram de cunoștințe biblice să ai, nefiind tare des dus pe la biserică, tot clasică rămâne faza.

Mereu ai aceleași elemente. Păcatul oamenilor, intervenția lui Dumnezeu, Noe căpătând îndurare, construcția ambarcațiunii, potopul, curcubeul, beția de după și cam atât.

Dar nu toți iubesc clasicul. Ceva timp în urmă asistat-am la o relatare de la fața locului a evenimentului împricinat, un soi de predică cu sclipici.

Clasicei istorisiri i s-a atașat un nou element! Anume, tatăl lui Noe bătând și strigând la ușa arcei în momentul declanșării marii iluviuni.

Sună interesant, nu? Dacă dormeai până aici, acum te-ar fi prins.

Chiar dacă nu ești fan al aritmeticii, dar ai iubit măcar sportul, îți este suficient. Aici e momentul în care  ar trebui să-ți fugă mintea.

Și-așa m-am trezit căutând prin cartea lui Moise.

Ce este scris? La vârsta de 182 de ani, Lameh a avut un fiu căruia i-a pus numele Noe. După nașterea acestuia, Lameh a mai trăit 595 de ani. (cnf. Geneza 5.28-31).

Apoi, în Geneza 7.11 dăm peste un text care ne informează că în al șasesutelea an al vieții lui Noe, mai precis în luna a doua, ziua șaptesprezecea, a fost declanșat potopul.

Cum stă treaba? Lameh murise cam cu cinci ani înaintea potopului și tare mă tem că nu prea avea cum să bată în arcă, implorându-și fiul.

Dar mama? Cu ea cum rămâne? 🙁

 

(sursă foto)

Share

Posted in Reacţii, Realitate.

Tagged with , , , .


3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Victor says

  Bună tare asta :))

 2. alex says

  o fi si asta la fel ca in pilda cu samariteanul milostiv: cine este samariteanul? -Isus; cine este cel cazut? -omul pacatos; cine sunt talharii? -pacatele;
  cine este… dar magarusul cine o fi? poate cel ce interpreteaza astfel pilda, zic doar “poate”

  • ionut says

   Da, tot din categoria cascadorilor.
   Nu știu cum de a prins așa de bine Origen la evanghelici.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.