Skip to content


Întrebări (in)comode

 

Mai alaltăieri un cerșetor m-a inoportunat cu deja clasicul ”n-ai un leu dom’le?”

Îi răspund și eu scurt cu tradiționalul ”n-am dom’le, n-am!” (chiar n-aveam la mine bani).

Fac doi pași și-apoi îl aud îngăimînd îngîndurat ”da’ ați avut?!”

 

Share

Posted in Random, Realitate.

Tagged with , .


8 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Stoica Timotei says

  Simpatic omu’! ;))

  • ionut says

   și simpatetic! 🙂

 2. gabi says

  Intreb si eu ca cersetorul “inoportunant”: ce rost au tobele alea in bisericile baptiste? Stiu ca Maranatha avea alta “linie”. Ne raliem si noi trendului vremii “ca sa nu pierdem membrii pe la celelalte biserici”? Sunt biserici baptiste care nu vor sa mute MTV-ul in biserica, altele care vor toata lumea “asa cum este ea” in biserica, noi ce sa facem ca sa ducem credinta mai departe? Sa o cosmetizam? Sa o occidentalizam (adica sa o actualizam cu mersul occidentului)? Sa o facem sa semene mai degraba cu o sala de teatru sau de film? Imi place sa ma uit, cand am posibilitatea, la programele unor biserici pe internet, dar nu pot intelege de ce trebuie sa fim la fel ca si “carismaticii”… De dragul cui?
  Parca ne grabeste cineva inspre ceva… un fel de “oicomenism” sa fie?

  • ionut says

   Gabi cred că ai văzut că și răspunsurile pot fi incomode, nu numai întrebările. Nu pricep însă la care ”altă linie„ te referi și ce te face să crezi că s-ar fi schimbat ceva? Să pricep că tobele occidentalizează bisericile? Sau că fanfarele au fost în ascuns propagandiștii occidentului? 😀

 3. Cristian says

  Chestia cu tobele nu tine nici de occident, nici de denominatiune, nici de influentele de afara, tine pur si simplu de gusturile muzicale. In sufletul genreatiei actuale rezoneaza mai mult muzica rock sau o muzica cu un ritm mai deosebit. Si apoi orice intrument poate fi intrebuintat bine sau poate intrebuintat rau, depinde de nivelul de educatie muzicala a tobosarului.

 4. Alin Cristea says

  Aoleu, daca vorbim DOAR de gusturi muzicale, o intrebare extrem de incomoda e urmatoarea: De ce sa nu suporte citiva tineri muzica linistita FARA TOBE, ca-s mult mai multi cei care o prefera?

  Apoi, de unde si pina unde, IN BISERICA, muzica rock ar rezona in sufletul generatiei actuale?

  Care e… generatia actuala? 20 ani? 25?

  Sint o droaie de stiluri de muzica, dar de ce sa rezoneze IN BISERICA?

  As prefera, decit atitea discutii sterile despre muzica, mai bine fara muzica in BISERICA.

  Poate atunci si-ar da seama pocaitii cit de putin apeleaza la Cuvintul lui Dumnezeu IN BISERICA si rezoneaza mai mult cu muzica decit cu IDEI.

  De-a lungul secolelor, crestinismul a adus intotdeauna IDEI in spatiul public secular!…

 5. Cristian says

  D-le Cristea intr-o biserica s-a intâmplat lucrul acesta, s-a renuntat pentru o perioada la muzica. Cand acea perioada s-a terminat, unul din biserica a compus melodia ”Muzica a încetat”
  (i’m coming back to the heart of worship)un adevărat hit al generatiei actuale. Experimentul propus de dvs nu e rau deloc, atata timp cat vorbim de o biserica destul de matură sa accepte o astfel de decizie.

 6. Alin Cristea says

  Ieri am auzit aceasta melodie in romaneste la Biserica Baptista Providenta din Oradea.

  Totusi, ce inseamna… generatia actuala?

  Biserica matura? Pai ASTFEL devine matura… INDURIND niste deformari ale procedurilor comode pe care si le-a format…Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.